Tags

, , , , , , ,

Du skal bruge:

Birkes

  • 3 æg str M/L
  • 75 g udstenede iranske dadler
  • 3½ dl vand
  • 35 g økologisk smør/kokosolie
  • 80 g usaltede cashew nødder (du kan også bruge mandler)
  • 75 g kokosfibre (ikke at forveksle med grov kokosmel)
  • 1 knivspids salt
  • 15 g HUSK/ Loppefrøskaller
  • Blå birkes
  • Æg til pensling

Remonce

  • 100 g mandler
  • 125 g udstenede iranske dadler
  • 100 g økologisk smør/kokosolie

Fremgangsmåde:

Birkes dejen

  • Blend cashewnødder til fint mel og bland det sammen med kokosfibre, salt og loppefrøskaller.
  • Blend dadler og æg godt sammen
  • Bring vand og smør i kog i en gryde
  • Når smørret er helt smeltet, tages gryden af varmen og melblandingen tilsættes. Rør kraftigt med en grydeske. Dejen bliver meget tyk.
  • Tilsæt 1 grydeske æggemasse af gangen og rør godt ind i dejen. Brug evt. en elpisker med dejkroge
  • Læg dejen på et stykke bagepapir og lad afkøle mens du laver remonce.

Remonce

  • Blend mandler til fin mel.
  • Tilsæt dadler og den bløde smør.
  • Blend til en ensartet smørbar remonce

Sidste step

Del dejen i to

  1. Rul den ene klump dej ud mellem to stykker bagepapir til et rektangel på ca. 20 x 40 cm. Hvis du har problemer med at få dejen rullet ud, kan du snyde – som vi gjorde…
    Vi delte bare dejen i 4 stykker og klappede dem til flade rektangler med hænderne 😉
  2. Smør halvdelen af remoncen på med en dejskraber.
  3. Nu skal dejen foldes sammen til tebirkes. Det gør du ved at folde den ene tredjedel ind mod midten og derefter den anden tredjedel ind over det du lige har foldet sammen.
  4. Hvis du har rullet dejen ud til en stor rektangel så skær 4 birkes ud og sæt dem på en bageplade med bagepapir. Hvis du har klappet dem flade har du foldet dem enkeltvis og så skal de bare op på bagepladen.
  5. Pensl med æg og drys med blå birkes.

Gentages for den andenklump dej

01e26d2f75c8f769f3091daeae7c22e37f0e79f2ba 019479eab9b86b5f63f42c08b3d4665d722b22ba2c

Bages ved 175 grader varmluft i ca. 25 min.

0106d033e6ed6369ed0b5d84eb1fae071fb58e1cf2

Opskriften er fra MadiHarmoni, med enkelte personlige ændringer